Rekordmange deltog i årets sidste stævne

indsendt 17. okt. 2015 08.58 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 17. okt. 2015 09.15 af Lars Plejdrup ]
Dagbladet Roskilde Tidende | 14-10-2015 | Lejre-redaktionen

Herslev Strand Sejlklub afsluttede sæsonen med dobbelt stævne og fik rekord stort deltagerantal med 65 joller - i dag har klubben Danmarks største flåde af OK-joller.

Forleden afholdt Herslev Strand Sejlklub et stævne for både OK-joller og Wayfarer-joller. Deltagerantallet i OK-feltet var rekordstort med 54 joller.
Wayfarer-jollerne, der modsat OK-jollen er en tomandsjolle, stillede med 11 joller, hvilket er et flot antal deltagere. Det er første gang i "nyere tid", at Herslev Strand Sejlklub holdt stævne for dem.Det er ikke tilfældigt at Wayfarer-joller var inviteret, da det er Herslev Strand Sejlklubs målsætning at udvide jolleaktiviteterne med netop dem, fortæller formand for klubben, Lars Jørgen Andresen.
På fem år har sejlklubben samlet Danmarks største "flåde" af OK-joller, med over 30 joller, der træner flere gange om ugen, og fortsætter sejladsen hver lørdag hele vinteren, til der kommer is på fjorden. For at motivere udviklingen har sejlklubben for nylig investeret i en Wayfarer-jolle, så nysgerrige kan få smag for sejlerlivet på jolleplan.
Både OK- og Wayfarer-joller appellerer typisk til sejlere på 40+, men ved dette weekendstævne var der flere yngre deltagere i begge jolleklasser.

Dygtig ung sejler
Frederik Dahl Hansen, der er "junior" i Herslev, vandt den interne kamp om klubmesterskabet. 16-årige Cecilie Tønder deltog for første gang i OK-jolle. Cecilie sejler normalt Zoom8, en typisk juniorjolle. Cecilie klarede sig flot i feltet, og det er nok ikke sidste gang, man ser en junior fra Herslev Strand Sejlklub i en OK-jolle.
En stærk gruppe af frivillige stod for afviklingen af stævnet med fuld forplejning. Allerede fra lørdag morgen var overliggeren sat højt med hjemmebagt brød til morgenmad, fortæller Lars Jørgen Andresen.
Efter lørdagens fire sejladser, der alle blev afviklet i fin stil, spredte duften af flæskesteg fra grillen sig over pladsen, medens OK-jollerne pakkede sammen, og Wayfarer sejlerne, der også skulle sejle søndag, nød den traditionelle moleøl. Aftenen bød på middag af høj kvalitet og sejlerfest til langt ud på natten.
Søndag gennemførtes tre sejladser yderligere for Wayfarer-jollerne i det flotteste efterårsvejr, med let til frisk vind og en efterårssol, der sendte varme stråler ud over fjorden.

Dommerbåd i trængsel af joller under stævnet. Foto Sejlfoto.dk

De stærke Frivillige
Søndag eftermiddag blev der afsluttet med præmieoverrækkelse for Wayfarer-jollerne, der nydes over en kop kaffe og hjemmelavet æblekage.
Alt i alt en skøn weekend. Alene det rekordhøje deltagerantal taler for det eftertragtede stævne, der gennemføres af en solid gruppe frivillige fra sejlklubben - lige i ånden for Herslev Strand Sejlklub, der siden 1969 er drevet af frivillige med en klubånd, der vil og kan drive en forening mod udvikling.
For næste sæson er der allerede flere stævner og aktiviteter i støbeskeen, så det høje aktivitetsniveau fortsætter med at understøtte sejlklubbens egentlige mål: at fremme livet til søs på Roskilde Fjord.

Frederik Dahl Hansen blev klubmester i OK-jolle sejlads. Foto Sejlfoto.dk

DAGBLADET - www.sn.dk