Danmarks Naturfredningsforenings 100 års jubilæum blev fejret.

To vikingeskibe og otte både sejlede søndag 4. september 2011 godt 100 mennesker til Elleore fra Herslev Havn. Vikingeskibene var fra Maritimt Forsøgscenter i Lyndby. Samtidig kom andre sejlende fra Vikingeskibsmuseet og Veddelev ved Roskilde. Artiklen herunder er 'sakset' fra Dagbladet, 6. september.

Et glimt fra sejladsen med de to vikingeskibe, Aslak og Nidhug
Velbesøgt tur til Elleore.
Godt hundrede mennesker besøgte søndag Elleore som led i DN's jubilæum
Lyndby/Herslev: To vikingeskibe fra Maritimt Forsøgscenter ved Lyndby sejlede søndag 60 gæster ud til Elleore via Herslev Havn, hvor otte skibe tog andre gæster med.
Vi besluttede at gemme Bognæs til en anden gang, da mange gerne ville til Elleore, hvor vi hørte deres ministres forventninger om at blive en del af en Nationalpark, som vi jo allesammen håber på. Det fortæller Tove Binzer, der som formand for DN Lejre var arrangør sammen med Skjoldungelandet, der ligesom den lokale af jubilaren, Danmarks Naturfredningsforening, arbejder for Nationalpark Roskilde/Lejre.

riv