Danmarks første mester - er Virtuelt DM kommet for at blive?

Den danske afdeling af VSK-Nordic, der i samarbejde med CODAN og Dansk Sejlunion, afviklede finalesejladserne i Virtuel sejlads i Bella Center, kan næsten ikke få armene ned igen efter et super vellykket stævne.

Danmarks første mester, Søren Andreasen   DS-formand Hans Natorp overrakte pokalen

Efter de indledende sejladser, var de 24 bedste sejlere kvalificeret. Dog valgte en sejler ikke at stille op på selve finaledagen. Så 23 sejlere, heraf 18 i BC ved race-standen og storskærm, var klar. De øvrige 5 havde valgt at sejle fra deres hjemby, og lige netop det gør det jo muligt at møde andre sejlere, ikke kun fra Danmark, men fra hele verden.

Der var en super god stemning fra morgenstunden, hvor alle mødte ind og hilste på hinanden. Lidt unikt at man har sejlet imod en masse andre, uden kunne sætte ansigt på sine modstandere. Før nu!

I 2. og 4 sejlads ved topmærket udviklede sejladsen sig til et rent mareridt for mange, der kom på bagbord halse. Men ved hjælp af en god og professionel protestkomite blev indkomne protester hurtigt behandlet. Resultaterne efter 3. sejlads lå klar på VSK-Nordic´s hjemmeside inden pausen var slut, og sejladserne skulle genoptages kl. 14, hvor der blev skudt til de sidste 3 sejladser.

Spirillen DS-1, Søren Andresen fra Herslev Strand Sejlklub, havde fået en meget dårlig sejlads i 1. heat, men med to førstepladser i 2 og 3, lå han allerede her som favorit, dog tæt forfulgt af NorthStar, CODAN-4, Niels Blumenstadt, Randers og Rakosi, Codan-2 og Lukas Hansen, Snekkersten.

Sidstnævnte var - ud over deltager - også meget kompetent dommer i PC. I en sejlads måtte der dog tyes til hjælp fra Jes Gram, da Rakosi selv var involveret i protesten.

Steelviking, CODAN-6, Niels Johnsen fra Rødvig, sejlede trods 2 brækkede arme. Det var vist nok ikke set før at en deltager til et DM kunne gennemføre med begge arme i gips!

Som afsluttende bemærkning skal det nævnes at dette DM blev til på en vision, og som over 8 uger gik fra en urealistisk drøm til en fantastisk lørdag i Bella Center, godt hjulpet af Codan, Dansk Sejlunion og kræfter i mange forskellige af landets sejlklubber.

Roskilde Avis, 21/3-2011:
2011 var året, hvor sejlads rykkede ind på den virtuelle scene med afholdelsen af Danmarks første DM i Virtuel Sejlads. Siden 3. februar har ca. 50 sejlere deltaget i kvalifikationssejladser i computerspillet ”Virtual Skipper 5”, og finalen blev afholdt lørdag 19. marts under Både i Bella. Den heldige vinder af titlen som Danmarks-mester blev Søren Andresen med båden Spirillen fra Herslev Strand Sejlklub.
Bådmagasinet, 22. marts 2011
Roskilde Avis, 21. marts 2011