Ungdomsvenlige har vi vist altid været

På grundlag af et fantastisk arbejde i juniorafdelingen, blev klubben 2. maj 2009 udnævnt som Ungdomsvenlig sejlklub af Dansk Sejlunion. Et kvalitetsstempel vi er glade for, og stolte af.

Ungdomsvenlige har vi imidlertid altid været. Rigtigt mange af de voksne medlemmer har faktisk lært at sejle i HSS som børn. Flere sejlere, der nu er i halvtredsårs-alderen, lærte at sejle af Finn Hansen og Flemming Kirk, der også kørte Isefjordkredsen tyndt til en masse stævner, med optimister på ladet af en vogn, Flemming lånte fra jobbet.

Helt tilbage i 1970 gik man i gang med at bygge optimistjoller til klubbens unge. Den gang var jollerne lavet af finérplader, ikke af glasfiber som i dag.
De første fem joller blev bygget i Finn Hansens lade på hjørnet ved smedepladsen i Herslev. De næste to hold joller, som blev bygget i den gamle Foderstof i Lejre, blev købt som "halvfabrikat" hos Hans Aage Larsen i Hunseby ved Maribo.