HSS' forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Kapsejlads nyt‎ > ‎

Inderfjorden Rundt 2013

indsendt 2. maj 2013 16.02 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 2. maj 2013 16.16 ]
Invitation til kapsejlads og tursejlads:
Som de seneste år arrangerer Roskilde Sejlklub igen i år Inderfjorden Rundt i Kanten.

Hensigten med sejladsen er - ud over hyggen - at navigere rundt i inderfjordens snævre løb og bag om de svære grunde. Det er der, hvor vi alle mere eller mindre er medlemmer af grundejerforeningerne.

Sejladsen finder sted Kristi Himmelfartsdag, torsdag den 9. maj 2013 med start (morgenbrød) i Roskilde Sejlklub kl. 09.00 – Selve starten: det afgør dommeren.
Sejladsens endelige regler vil foreligge på skippermødet, men grundelementerne vil være følgende:
  • Sejladsen er en ”Two Star” sejlads, altså kun to mand i hver båd.

• Vi starter med skippermøde i Roskilde Sejlklubs lokaler kl. 09.00, hvor sejladsbestemmelser mm. udleveres.

• På skippermødet meddeles tillige omsejlingsretningen: Styrbord/bagbord, hvor der tages størst mulig højde for, at der ikke skal krydses gennem de værste stræder. Det er dog dommeren, der bestemmer.

• Der udleveres en øl eller en sodavand.

• Der startes individuelt, og hver båd tager egen start- og målgangstid, hvortil anvendes et digitalur, for at få minutter og sekunder rigtigt med. En GPS rummer et glimrende sådant ur, når først den har fanget satellitterne.

• Startlinien, der tillige er mållinje, er fra den Døde Mand (røde mærke lige uden for Roskilde havn) til bøje med gult flag udlagt lidt vest derfra.
Følgende punkter skal passeres. Retning af passage bestemmes af dommer. Kort kopi udleveres ved skippermøde:
  • Ringøen i Kattinge Vig passeres vest om.

• Færgebro Rev/Nørre Rev passeres gennem det sydlige løb.

• Gul bøje (Herslevs kapsejladsbøje) øst for Langholm passeres øst om.

• Gul bøje (Herslevs kapsejladsbøje) syd for Hyldeholm rundes vest om.

• Møllekrogens gule bøje rundes nord om.

• Færgebro Rev/Nørre Rev passeres gennem det sydlige løb.

• Ægholm rev røde mærke passeres nord om.

• Sælklemmernes nordbøje passeres nord om.

• Sejladsen starter og afslutter ved passage af start/mållinie ved Roskilde Havn.