HSS' forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Kapsejlads nyt‎ > ‎

Kap- og tursejlads 17/5-12

indsendt 30. apr. 2012 13.42 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 30. apr. 2012 15.13 af Herslev Strand Sejlklub ]
Roskilde Inderfjord Rundt I Kanten 2012 sejles torsdag 17. maj, og arrangeres af Roskilde Sejlklub.

Hensigten med sejladsen er - ud over hyggen - at navigere rundt i inderfjordens snævre løb og bag om de svære grunde. Det er der, hvor vi alle mere eller mindre er medlemmer af grundejerforeningerne.
Sejladsen finder sted Kristi Himmelfartsdag, torsdag 17. maj med start (morgenbrød) i Roskilde Sejlklub kl. 09.00 – Selve starten afgør dommeren.
Sejladsens endelige regler vil foreligge på skippermødet, men grundelementerne vil være følgende:
  • Sejladsen er en ”Two Star” sejlads, altså kun to mand i hver båd.
  • Vi starter med skippermøde i Roskilde Sejlklubs lokaler kl. 09:00, hvor sejladsbestemmelser mm. udleveres.
På skippermødet meddeles tillige omsejlingsretningen: Styrbord/bagbord, hvor der tages størst mulig højde for, at der ikke skal krydses gennem de værste stræder. Det er dog dommeren, der bestemmer.
  • Der udleveres en øl eller en sodavand.
  • Der startes individuelt, og hver båd tager egen start- og målgangstid, hvortil anvendes et digitalur, for at få minutter og sekunder rigtigt med. En GPS rummer et glimrende sådant ur, når først den har fanget satellitterne.
  • Startlinien, der tillige er mållinje, er fra den Døde Mand (røde mærke lige uden for Roskilde havn) til bøje med gult flag udlagt lidt vest derfra.
Følgende punkter skal passeres. Retning af passage bestemmes af dommer. Kort kopi udleveres ved skippermødet:
  • Ringøen i Kattinge Vig passeres vest om.
  • Færgebro Rev/Nørre Rev passeres gennem det sydlige løb.
  • Gul bøje (Herslevs kapsejladsbøje) øst for Langholm passeres øst om.
  • Gul bøje (Herslevs kapsejladsbøje) syd for Hyldeholm rundes vest om.
  • Møllekrogens gule bøje rundes nord om.
  • Færgebro Rev/Nørre Rev passeres gennem det sydlige løb.
  • Ægholm rev røde mærke passeres nord om.
  • Sælklemmernes nordbøje passeres nord om.
  • Sejladsen starter og afslutter ved passage af start/mållinie ved Roskilde Havn.
Der er i sejladsen frit valg om passage om Elleore øst eller vest, Veddelev Flade øst eller vest, Vestre Tue nord, syd, øst eller vest, Det er kun de taktiske overvejelser, der er bestemmende, og de er op til jer selv.

Aftersailing i klubhuset, De forgangne år har der ikke været interesse herfor. Er der behov må det arrangeres af de interesserede selv, dvs. medbring lidt spiseligt. Øl og vand kan trækkes i automaten, kaffe kan brygges.

Tilmelding til Poul Astrup, e-mail: ”poas<>dtu.dk”, telefon 50417872, senest tirsdag den 15/5-2012.

Deltagergebyr på DKK 200,- betales ved skippermøde. Efter de nye regler for Kredsmesterskabet kan sejladsen tælle til dette.
Vi håber, at I har mod og mands-/kvindehjerte til at deltage.

Poul Astrup – Terkel Christensen