Ændring af sejladsdatoer.

indsendt 2. aug. 2017 05.05 af Kapsejladsudvalg Hss


Da Jyllinge Open er flyttet til den 23/9, er der følgende rettelse til sejladsprogrammet: Vi  sejler søndag d. 17/9, og der er Jyllinge Open d. 23/9.
Hilsen kap.udvalget.

Så er ferien slut!

indsendt 27. jul. 2017 14.28 af Kapsejladsudvalg Hss


Nu starter efterårets kapsæson!
På mandag d. 31/7 starter singlehand igen, og på onsdag d. 2/8 starter vi onsdagsmatchen op igen efter ferien.
Se forøvrigt hvornår du skal være dommer om onsdagen her på hjemmesiden.
Vel mødt til efterårssæsonen. Hilsen kapsejladsudvalget.

Sydfjordstævne 26/8-17

indsendt 5. jul. 2017 22.07 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 14. aug. 2017 20.54 ]Herslev Strand Sejlklub inviterer til det traditionsrige Sydfjordstævne for kølbåde, lørdag den 26. august. Der afvikles kapsejlads samt cruisingregatta (ræs for sjov), som vi plejer.
 
Sejlerfest lørdag aften, og SRPI 'præmieoverrækkelse med pral' samt jollestævne for juniorer om søndagen.
 
 

Orø Rundt 19/8-17

indsendt 2. jul. 2017 03.36 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 2. jul. 2017 03.42 ]

Lørdag 19. august afholder Holbæk Sejlklub to Orø Rundt sejladser: Kapsejlads efter alle kunstens regler, og tursejlads med fokus på sejlerglæde, hygge og samvær. Arrangementet afrundes ved fællesspisning i klubhuset om aftenen.
Holbæk Sejlklub - Orø Rundt

Tursejlads Orø Rundt 
Tursejladsen er ikke at forveksle med kapsejladsen Orø Rundt, som afholdes samme dag. Når kapsejladsbådene er sendt af sted, skydes årets sommersejlads af og det er her alle kan være med. Ikke noget med kapsejladsregler og hastigheder med tungen ud af munden. 
Tursejladsen vil have fokus på: 
• Sejlerglæde 
• Hygge og samvær 
Det er ikke målet at komme først rundt, men lidt konkurrence noget; der er altid en glæde ved at holde masken når nabobåden overhales. 
Afhængig af hvor mange og forskellige bådtyper vi bliver, opdeles bådene i grupper. Du har også mulighed for at vælge om du kun sejler for sejl, sejl og motor eller motor alene. Du får mulighed for et stop undervejs for at nyde frokosten eller en kop kaffe/øl (pausetid korrigeres i den samlende tidsanvendelse). 
Foreløbig tidsplan: 
• Morgenmad i klubhuset sammen med kapsejlerne kl. 8:00 - 9:00 
• Skippermøde i klubhuset: kl. 10:00 
• Bådene starter fra kl. 11:30 
• Fællesspisning i klubhuset: kl. 19:00 
Og så skal vi selvfølgelig også have præmier. Det er vi gået i tænkeboksen med da det jo ikke er en kapsejlads - men gerne præmier med et glimt i øjet. 
Tilmelding til Tursejlads Orø Rundt og/eller fællesspisning senest 1. august 2017 
  
Kapsejlads Orø Rundt
Der sejles efter World Sailing s regler for sejlads,( Kapsejladsreglerne 2017-2020, med Skandinavisk Sejlerforbund og DS forskrifter, samt udleverede sejladsbestemmelser. Reklamekategori C. 
Der sejles en distancesejlads på ca. 22 Sm. rundt om Orø. 
Kapsejladsen startes ved minimum 15 tilmeldte/betalende både !!! 
Start: Første start kl. 10.00. Varselsskud kl. 0955. NV for Holbæk 
Marina (ved MYGGEN) 
Tidsbegrænsning: 5-8 timer efter start; meddeles ved opslag og på Skippermøde. 
Program: 
• Afhentning af sejladsprogram og deltagerliste i klubhuset kl. 8:00-9:00
• Morgenmad i klubhuset sammen med tursejlerne kl. 8:00-9:00 
• Første start: kl. 10:00 
• Præmieoverrækkelse efter endt sejlads ved SH s klubhus 
• Fællesspisning i klubhuset: kl. 19:00 
Tilmelding til Kapsejlads Orø Rundt senest 14/8-17; tilmelding til fællesspisning senest 1/8-17. 

Fællesspisning efter sejladserne
Arrangementet afrundes ved fællesspisning i klubhuset om aftenen. 
Vi vil prøve noget nyt. Så under mottoet Kabyssen griller vil Kabyssen fremtrylle lækkert kød fra grillen med tilbehør. Afhængig af tilslutningen kunne det være en pattegris. Du medbringer selv drikkevarer eller du kan vælge at købe øl, vin og vand i Kabyssen. 
Tilmelding til fællesspisning senest 1/8-17.

Så starter vi kapsejladssæsonen!

indsendt 30. apr. 2017 13.25 af Kapsejladsudvalg Hss


Så er det i den kommende uge, at vi starter hhv. singlehand om mandagen og onsdagskapsejlads. 
Om onsdagen er der ud over kapsejlads for både med målerbrev (har I fået det fornyet?) også "ræs for sjov" for både uden målerbrev.
Sejladsbestemmelserne kan købes fra kl. 17.30 på onsdag for 400 kr.,I kan enten betale kontant eller på MobilPay 41407369.
Tilmeld jer her på hjemmesiden under aftenkapsejlads.
Banebeskrivelserne kommer også til at lægge på nettet hvis I selv vil printe dem ud, og jer fra Lyndby, der kommer direkte til start, kan så se dem der.
Der er varsel kl. 18.45.
Vi glæder os til at se jer!  Hilsen kap.udvalget.

NM for H-både 9-11. juni

indsendt 24. apr. 2017 22.58 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 19. maj 2017 21.11 af S.R.P.I Inderfjord ]Fredag d. 9/6 til søndag d. 11/6 afholdes nordiske mesterskab for H-både i Herslev Strand Sejlklub. Tilmeldingen til stævnet foregår på dette link, hvor det også er muligt at se, hvilke mandskaber, der allerede har erklæret sig klar til at kæmpe om det nordiske mesterskab. Yderligere detaljer om stævnet er tilgængelige i ”Notice of Race (NOR)". Den seneste version kan hentes her

For at imødegå de logistiske udfordringer et sådan stævne uundgåeligt forårsager, har vores havnefogeder fremstillet en skitse, der viser hvilke af havnens områder der vil blive anvendt til de forskellige funktioner:
 
Vi ser frem til en festlig weekend, hvor havnen og farvandet i Fjorden kommer til at summe af sejlads-aktivitet. Så, vel mødt på havnen, og gå ikke glip af denne unikke mulighed for at være en del af oplevelsen. 

Alle informationer om stævnet kan findes i den seneste version i FaceBook-gruppen ”H-Boat - NM2017 – Herslev”. Hvis du er interesseret, så meld dig ind i gruppen - også hvis du bare er nysgerrig.
 
Venlig hilsen
Planlægningsgruppen H-Boat - NM2017 - Herslev

Aftenkapsejlads 2017

indsendt 4. apr. 2017 10.10 af Kapsejladsudvalg Hss

Så starter  kapsejladssæsonen snart!

Vi lægger ud med singlehand mandag d. 1. maj, og den første onsdagsmatch er onsdag d. 3. maj, og det er kl. 18.45 (varsel).
Om onsdagen bliver der både mulighed for "ræs for sjov" for både uden målerbrev, og decideret kapsejlads for både med målerbrev. Man kan tilmelde sig onsdagssejladserneved at trykke på linket herunder.
Vil man med til singlehand om mandagen, skal man skrive sig på listen i klubhuset.
Gå ind og læs mere under "aftensejlads" under "aktiviteter" i menuen for oven.
Vi glæder os til en ny sæson, hvor vi også får deltagere fra Lyndby, hvilket vi glæder os meget til, og de skal være hjertelig velkomne!
Velkommen til en ny sæson!  Hilsen kap.udvalget.

Tilmelding til onsdagenes kap- og cruisingsejladser...
Nordship 28

Invitation til Sejladsmøde

indsendt 8. mar. 2017 13.42 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 8. mar. 2017 14.12 ]

Kom og mærk suset fra fjorden, torsdag den 30. marts kl. 19:00 i Herslev Strand Sejlklub, Herslev Strandvej 10, 4000 Roskilde. 


Alle med og uden sejlererfaring er meget velkomne denne aften, hvor vi sætter focus på at sejle kapsejlads og 'ræs for sjov'; vi vil meget gerne samarbejde med sejlere fra Lyndby og Gershøj, så invitationen gælder også de omkringliggende sejlklubber.
 
Målgruppen er unge og voksne med interesse for at vide mere om kapsejlads. Det undestreges, at man ikke behøver at bådejer, eller have erfaring - hvis du gerne vil ud og sejle, finder vi en plads til dig på en af bådene - HSS kan tilbyde sejlads til alle, uanset køn og alder, i  - HSS har juniorafdeling og voksensejlerskole. Derudover har vi en kapsejladsafdeling, der hver onsdag i sæsonen tilbyder kapsejlads for kølbåde - også for tursejlere, ved 'ræs for sjov'. Du kan også sejle singlehand om mandagen. Klubbens senior Wayfarer-jolle kan også lånes. Alt dette vil vi gerne informere om ved mødet. 
 
Sejlmager Claus Høj fra Høj Jensen Sails kommer og fortæller om sejlsport. Claus har vundet verdensmesterskaber i flere forskellige bådklasser, og er rigtig god til at fortælle om sejlsport og kapsejlads, så det kan du glæde dig til!
 
HSS stiller op med kaffe og kage, krydret med sejlersange, så der skulle være lagt op til en rigtig hyggelig og informativ aften.
 
Kom og mærk suset!
Kapsejladsudvalget i Herslev Strand Sejlklub

Lokale helte ved H-båds NM

indsendt 4. feb. 2017 22.55 af Juniorafdeling Hss   [ opdateret 4. feb. 2017 23.09 ]

Claus Høj Jensen og to HSS-juniorer er blandt favoritterne til at vinde det Nordiske Mesterskab i H-båd. Thomas Kvist er er ophavsmand til artiklen herunder, der blev bragt på sejlersitet MinBaad 31. januar... 


Frederik, Rasmus og Claus i H-båden ”Goodspeed”, som er blandt favoritterne til at vinde NM i Herslev. Her er de til VM i Finland sidste år, hvor de tog bronze.
Kapsejlads | 31-01-2017 14:49 | AF THOMAS KVIST
 
H-båd: Høj Jensen og gaster under pres på hjemmebane
 
Herslev Strand Sejlklub er klar til NM i juni for H-båd, der fejrer 50 år. Dansk mester Claus Høj Jensen med de lokale gaster Rasmus J. Andresen og Frederik D. Hansen er også klar.
 
2017 er året hvor H-bådsklassen fejrer 50 års jubilæum som klasse.
 
Denne runde sæson fejres blandt andet, når Herslev Strand Sejlklub afholder det nordiske mesterskab for H-både fra 9. juni.
 
En af de besætninger, hvorpå der vil være lidt ekstra lokal fokus er H-båden Goodspeed med den femdobbelte verdensmester Claus Høj Jensen fra Holbæk Sejlklub.
 
Båden, der har sejlnummer DEN 597, har nemlig også to besætningsmedlemmer, der er juniorsejlere fra den arrangerende sejlklub, Herslev Strand Sejlklub.

OK-sejlere som gaster

De to sejlere Rasmus J. Andresen og Frederik D. Hansen har begge sejlet i Herslev siden de startede som 8-årige i klubbens optimistjoller, og vejen til en H-båd i verdenseliten har budt på mange forskellige jolle- og kølbådstyper.

Men begge sejlere satser nu primært på H-båden, de er dog også er aktive i OK-jollen.

Kaptajn og tredje mand ombord er sejlmager, Claus Høj Jensen, som har fem verdensmesterskaber på sit CV i H-båd, samt VM-guld i Yngling og Drage.

Fire af mesterskaberne i H-båd er blevet sejlet hjem med papsønnen Frederik som gast.
 
100 sejlere og 50 hjælpere
 
Afvikling af større stævner er ikke en ukendt størrelse i Herslev, og så sent som 2016 holdte klubben Dansk Mesterskab for OK-joller, hvor 96 joller var klar på startlinjen.

Som det også var gældende dengang, så er en stor opbakning fra klubbens medlemmer en forudsætning for et succesfuldt stævne.

Der er altid megen stor aktivitet på havnen, når der afvikles stævner, og sejlklubbens formand (Lars Jørgen Andresen) fortæller, at selvom det, på papiret lyder som en stor opgave at overtale 50 mennesker til at deltage som frivillige, så er det sjældent et problem at hverve frivillige i Herslev Strand Sejlklub.

Den klubånd, som vi oplever i Herslev er helt unik, og mange af de hjælpere der var aktive ved DM i 2016, har allerede meldt tilbage, at de også gerne vil deltage ved Nordisk Mesterskab for H-både, når stævnet bliver skudt i gang.” fortæller Lars Jørgen.
 
Bring sejlsporten tættere på land – ”Live fra kapsejladsbanen”

Sejlsport har samme udfordringer, som gør sig gældende indenfor mange andre sportsgrene, nemlig at det er en stor udfordring med at holde på de unge sejlere, når sejlerne når vokser ud af folkeskolen, samtidig med studier og andre aktiviteter i stigende grad begynder at tage tid.

Derudover, står sejlsport yderligere overfor den udfordring, at mange af aktiviteterne foregår ude på vandet, hvor det ikke umiddelbart er muligt at følge sejladserne fra land.

Tracking og dronefilm

I forbindelse med de kommende Nordiske Mesterskaber, har sejlklubben bestilt tracking af bådene, så man kan følge bådenes placeringer på banen på en tilhørende app inde på land.

Samtidig vil der, såfremt vejret tillader det, også som en blive sendt Live-streaming fra kapsejladsfeltet vha. af drone-film, så man også kan følge kapsejladsen på et TV i klubhuset.

Derudover vil et par af klubbens garvede sejlere forsøge at Live-kommentere fra kapsejladsbanen… Alt sammen for at involvere flere mennesker på land, og derved bringe sejlsporten tættere på publikum.

Sejlklubben håber på, at det teknologiske input også vil kunne anvendes til at hverve flere junior-sejlere, da teknologien samtidig giver klubbens juniorsejlere mulighed for af vise kammerater, hvad sejlads egentlig er for en størrelse.

Resultater fra klubmesterskaberne.

indsendt 18. okt. 2016 03.05 af Kapsejladsudvalg Hss


Vi har afholdt klubmesterskab i både singlehand og "onsdagssejlads".
Resultaterne for "onsdagssejladsen" ligger under klubmesterskab.
Vedr. resultaterne i singlehand så skriver Gunnar følgende: 

            I serien var der 13 deltagene både og der var præmie til de første 5           

                      1 Gert i spækhugger  70 point

                      2 Jørgen i grinde          73 point

                      3 Lars i scan kap          73 point

                      4 Lars i accent              78 point

                      5 Gunnar i polaris                79 point                                                              

                      Til mesterskab var der 12 tilmeldte både og præmie til de 4 første.

                       nr1 og klubmester og vinder af den atraktive singelhånd.                                             

                      Jan i drabant 24

                      nr. 2 Jørgen i grinde

                      nr. 3 Lars i drabant 24

                      nr. 4 Steen i 806                                          

           Tak for en god sæson og godt fremmøde og mange gode sejladser/aftersailing.

           Håber i møder talstærk op næste sæson.

                     

                      Hilsen Gunnar

                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                                                                                                                    

1-10 of 154