HSS' forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Juniornyt‎ > ‎

To sider af samme sag

indsendt 26. jun. 2016 20.00 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 27. jun. 2016 01.21 af Thomas Kvist ]
Veloverstået duelighedseksamen 2016 for HSS’ juniorer.
Et stort tillykke til de af klubbens juniorer, der netop har bestået duelighedseksamen.

Den teoretiske del af eksamen var afsluttet inden forårets sejlersæson, og der er arbejdet intensivt med at blive fortorlig med alle dele af eksamenspensum – hele foråret.

Den praktiske eksamens-sejlads blev afholdt i klubbens Yngling ”Holger” (Den136) mens motor-eksamen blev afholdt i ”Rasmus”. Juniorerne var forud for eksamen delt ind i hold med to sejlere. Derved var der også være plads til søfartsstyrelsens censor (Kurt Jægerfeldt) i ynglingen. Og, selvom det var nogle juniorsejlere, der var vel forberedte til dagens eksamen, så var det en blanding af spænding og forventning, der prægede stemningen på havnen – lørdag morgen. Men, så snart juniorerne stævnede ud af havnen, så var nervøsiteten efterladt på kajen ... – for ungerne kan nemlig sejle!

Første hold havde eksamensstart kl. 08:30, og efter en veloverstået gennemgang af dieselmotorens fortræffeligheder (i ”Rasmus”), stævnede de ud i Ynglingen ”Holger”. Og – med en vindretning fra stik nord, så startede dagen med at krydse ud af havnen... – Så var ungerne ligesom godt igang!

Fremgangsmåden for alle eksamensholdene var ens. Ude på vandet blev alle kroge af pensum demonstreret, og efter flotte parade-fremvisninger af bla. ”Mand-overbord”, ”Læg til ved mærke”, ”bak med sejl”, bomninger og vendinger på fra begge halser mm. sejlede holdene retur, og båden blev elegant lagt til kaj og fortøjet. Alle mandskaber leverede flotte præstationer, også selvom det afsluttende hold afsluttede deres eksamen i silende regn.

Så herfra skal lyde – et kæmpe tillykke med jeres ”Duelighedsbevis” ... – til Maya/Kristoffer, Cecilie A/Mathias P. & Carl/Jacob.

Hilsen ”Den stolte lærer”:
Thomas Kvist
DuelighedseksamenCecilie A, Mathias P. og Kurt Jægerfeldt (Censor)
i klubbens Yngling, Holger
Eksamen er vel overstået.

Idag har 6 flittige elever fra vinterens duelighedshold også bestået deres praktiske del af duelighedsbeviset.

Et resultat som ikke mindst skyldes dygtige elever men også kompetent og inspirerende undervisning fra Thomas Kvist og Knud Bjerrum.

At HSS kan tilbyde duelighedsundervisning er ikke en selvfølge - der ligger en stor frivillig indsats bag dette - og det værdsættes !!!

Det er vigtigt for HSS at have så mange og forskelligeartede tilbud til vores medlemmer som muligt så vi er en attraktivt forening i alle sammenhænge.

Et stort velfortjent TAK til Thomas og Knud for jeres arbejde (håber i efter en pause er fri-"villige" til endnu et "kuld" et andet år)

Tak fra HSS!

Lars Jørgen