HSS' forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Juniornyt‎ > ‎

Vellykket Furesølejr 2014

indsendt 2. jul. 2014 00.49 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 2. jul. 2014 01.09 ]
Rapport fra endnu en yderst vellykket sejlerlejr:

Det er med stor fornøjelse, at vi endnu engang kan berette om en fantastisk sejler-uge i Herslev. Anledningen i denne omgang er den årligt tilbagevendende ”Furesø-lejr”. Konceptet er, at alle sejlklubberne omkring Furesøen (Farum, Birkerød og Yachtklubben Furesøen) samler hvad de har af forskellige grej, trænere, ledere og forældre, og arrangerer en kæmpe sejlerlejr for egne samt Herslevs juniorsejlere. Konceptet har vel efterhånden fungeret i 20 år, og selvom undertegnede ikke har være med alle årene, så er der ingen tvivl om, at de mange års rutine giver gode oplevelser, for såvel børn som voksne.

Forældre, bedsteforældre og frivillige (der i nogle tilfælde møder op en hel uge - uden selv at have børn på lejren), sørger for det praktiske på land, mens yderst kompetente trænere underviser i sejladsteknik, i alt fra Stand-Up-Paddle, Sit-on-top kajakker og Windsurfere til de mere traditionelle jolletyper som Optimistjoller, Zoom, 29’ere og Hobie405-joller. Og, undervejs har der desuden været arrangeret besøg fra de dansk-producerede LightFighter joller, som juniorerne også fik lov at prøve kræfter med.

Denne sejlerlejr har sin egen hjemmeside, hvor de forældre, der ikke lige er tilstede på lejrområdet, kan følge med i de dagbogen, samt i de mange flotte billeder fra dagens oplevelser - se www.herslevsejlerlejr.dk.

Det er en kæmpe opgave at løfte en sådan opgave, når der er ca. 60 juniorsejlere + hjælpere, der alle gerne skal have en skøn uge. Furesøklubberne løfter det helt store læs med koordinering af vagter, trænere mm. på lejren, mens vi i Herslev byder ind med faciliteter, samt hjælpende kræfter – hvor vi nu bedst kan assistere. Det er en stor omvæltning for vores lille sejlklub, at der pludselig er ca. 80 ekstra mennesker på havnen og i klubben, og jeg vil ikke undlade at takke alle, der er med til at acceptere denne ”omvæltning”. Jeres accept af, at tingene godt kan være lidt anderledes i en uges-tid, er med til at både børn og voksne får en kæmpe sejladsrelateret oplevelse.

Det er vi meget taknemmelige for!

Thomas Kvist
Juniorformand