HSS' forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Havnenyt‎ > ‎

Hvor galt kan det gå?

indsendt 21. okt. 2014 22.54 af H.S.S. Havneudvalg   [ opdateret 23. okt. 2014 23.32 af Lars Plejdrup ]
Måge - SeagullLørdag 18. oktober mødte 25 forventningsfulde sejlere op for at få deres både på land efter en dejlig sæson. Havneudvalget havde forberedt pladsen så der var pakket stativer ud og pladsen var ryddet for joller, trailere og andet løsøre.

Det var super fint vejr - usædvanligt varmt og tørvejr og næsten ingen vind. Helt ideelt til en lang dag til bådoptagning.

Så gik det helt galt!

Vognmanden kom ikke. Det er aldrig sket før i klubbens historie, så jeg regnede med at han var forsinket af en eller anden teknisk grund. Efter tre kvarter begyndte vi at ringe og fik efter lidt besvær fat i chaufføren, som lidt uforstående meddelte at han var på Orø og først forventede at være færdig der ved aftenstid.

Det skal lige siges at jeg havde aftalt datoerne for et år siden. For at sikre mig, havde jeg repeteret bestillingen i maj og bedt om en skriftlig bekræftelse, som jeg også fik. Endelig sendte jeg i onsdags en mail til erindring. Jeg regnede med at jeg havde helt styr på tingene.
 Det var der altså ikke. Efterfølgende har jeg haft en alvorlig samtale med firmaet, der har påtaget sig det fulde ansvar for rodet og lovet at det ikke gentager sig i fremtiden. En medvirkende forklaring var at en nøglemedarbejder havde måttet forlade firmaet i utide i løbet af ugen.

Vi var helt enige om at det er helt uacceptabelt at droppe en aftale. Hvis det gentager sig, er det startskuddet til at finde en anden leverandør.

Firmaet tilbød at tage bådene på land søndag og efter en kort rådslagning med alle de fremmødte enedes vi i at tage imod det tilbud. Der var kun to bådejere, der ikke kunne ændre deres planer, så det var et bedre alternativ end blot at aflyse. men alle måtte ændre planer for weekenden, så det har nok givet problemer på hjemmefronten.

Søndag morgen var vi klar igen, men denne gang til et massivt regnvejr, hvor hele pladsen var oversvømmet. Vores kranfører gennem de sidste 40 år - Per Dyring - er gået på pension, så jeg var spændt på hvem der kom og endnu mere spændt på om han kunne styre sin kran med samme omhu som Per. Det kunne han heldigvis og optagningen foregik sikkert og roligt til alles fulde tilfredshed hvad angår håndteringen af vores elskede både. Han havde taget en kasse øl med til forsoning og den står i klubhuset i baren til almindelig fornøjelse for de bådejere det gik ud over.
Det var et positivt træk.

Humøret var præget af gårsdagens aflysning og regnvejret, så der var almindelig utilfredshed med at alle ikke kunne komme op som de første. Jeg måtte lægge øre til en hel del, som jeg ikke synes er særlig sjovt, når det pisregner og mine egne planer for weekenden er gået helt vasken. Der kom rigtig mange forslag til hvordan det hele kan gøres meget bedre.

Den positive vinkel er at jeg vil prøve at informere om hvilke hensyn der indgår i min disponering af rækkefølgen for optagningen.

Da dagen var slut var der kommet en pæn portion både sikkert på land og de står pakket rimelig tæt uden at fylde for meget. Der bliver god brug for pladsen til de følgende bådoptagninger.

med venlig hilsen
Jørgen Binzer