HSS' forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Generelt‎ > ‎

Ræs for sjov 29/8-15

indsendt 10. aug. 2015 22.26 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 10. aug. 2015 22.48 af S.R.P.I Inderfjord ]
Sejlbåde af 'alle slagser' kan deltage ved Sydfjordsstævnet. Hvis du vil sejle 'ræs for sjov', og tage det lidt roligere end 'hard-core' kapsejlerne, så deltag i Cruisingregattaen ved Sydfjordsstævnet, lørdag 29. august.
Sydfjordsstævne 2013

Deltagere i cruisingklassen tilbydes:
  • Forskudte starter, så der kan startes i ro og mag, uden stor dramatik (som af og til opleves ved 'rigtig kapsejlads').

• Sejlads efter søvejsreglerne - forskellige, almindelige situationer er beskrevet i 'Enkle regler for cruisingklassen', der udleveres sammen med sejladsbestemmelserne. Disse indebærer blandt andet:
    • man giver konkurrenterne rigelig tid og plads til sikker manøvrering
    • man skal ikke vende om, og sejle tilbage gennem feltet ved eventuel tyvstart.

• To overkommelige distancebaner.
    • først sejles fra Herslev til Yderbredningen via Langholm og Møllekrogen
    • derefter sejles fra Yderbredningen tilbage til Herslev (se eksempel)

• Valgfrihed - ved skippermødet oplyser du, om du sejler med eller uden spiler/genakker - samt om du eventuelt sejler uden gaster, som SingleHand sejler.

• Præmier til alle - alle både tildeles et TurLys (som ved Sjælland Rundt På Indersiden), der bruges til at beregne bådenes indbyrdes placeringer. TurLys afhænger af bådtypen, og
    • om der sejles med eller uden spiler/genakker
    • om der sejles SingleHand

• Foto af din båd - der er rigtigt gode chancer for, at du kan få et godt billede af din båd for sejl - en følgebåd sender feltet afsted lørdag formiddag, og følger deltagerne på vandet, resten af dagen.

• SommerSejlerFest for medlemmer af HSS samt deltagere i Sydfjordsstævnet og SRPI. Klubhuset har næsten været fyldt til bristepunktet de sidste par år, når vi fester igennem på kryds og tværs af bådtyper og generationer - vent ikke for længe med din tilmelding!

• Gratis overnatning - det er gratis at overnatte i Herslev for alle stævnets deltagere. Der er også mulighed for at overnatte i telt på shelterpladsen bag sejlklubben.
Tilmeldingsfristen er søndag 23. august, men hvorfor vente så længe? Det er 'her, det sker' !

I 2013 og i 2014 deltog 11 både i Cruisingklassen - det kunne være sjovt, hvis deltagerantallet kunne blive lige så flot, lørdag 29. august - kom derfor frisk til Sydfjordsstævne i Herslev!

PS: Der er naturligvis også 'rigtig kapsejlads' og 'junior kapsejlads' ved Sydfjordsstævnet - og søndag klokken 10:00 er der 'præmieoverrækkelse med pral' for Sjælland Rundt På Indersiden.
Sydfjordsstævne 2013

Alle fotos er fra Sydfjordsstævnet i 2013