HSS' forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Generelt‎ > ‎

Nyt fra Fjordudval​get

indsendt 12. apr. 2014 14.01 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 12. apr. 2014 14.40 ]
Fjordudvalget, der passer farvandsafmærkningen syd for Frederikssundbroen, har holdt årsmøde, hvor 17 af fjordens havne var repræsenteret.

I år har der kun været is i en kort periode, men alligevel nok til at samtlige 18 stager er forsvundet eller står skævt. Af de øvrige ialt 114 sømærker er 17 drevet fra positionen og skal sættes på plads. Det vil ske hurtigst muligt. Vores entreprenør er i fuld gang, men blev forsinket af brolukningen i marts måned. Hovedløbene vil være klar til den 15. april, men de sidste bøjer vil først være klar omkring 1. maj.

Vi har indgået en ny femårig aftale med vores entreprenør, som vi har et godt samarbejde med.

Nyheder i år er at der kommer topbetegnelser på alle mærker for lettere at kunne skelne mellem styrbord og bagbords mærker under dårlige lysforhold.
Fjordudvalget hører meget gerne om steder, der giver problemer. Det kan være uopdagede sten, eller andre hindringer for fri og sikker sejlads. Alle forslag om forbedringer er velkomne.

Sidste år var der anmeldt meget få fejl. Det er jo godt men måske ikke udtryk for det faktiske antal fejl. Alle bedes anmelde fejl på afmærkningen direkte til havnefogeden i Frederikssund, som koordinerer fejlretningen. På Fjordudvalgets hjemmeside kan man se kortudsnit med numre, som er tilknyttet hver bøje. Det gør det meget lettere og sikrere at identificere den rigtige bøje. Hvis i har svært ved at finde ud af det tager Mejnert og undertegnede også imod besked om konstaterede fejl.

Herslev havn er det næste år repræsenteret i fjordudvalgets bestyrelse ved Jørgen Binzer.

Klubben betaler uændret kr 45 kr pr. løbende meter kaj eller knap 16.000 kr om året for at vi har en troværdig farvandsafmærkning. Prøv at se forskellen mellem tætheden af afmærkningen syd og nord for broen og døm selv om det er pengene værd.

Jørgen Binzer
Afrigger 2012 ved Elleore