HSS' forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Generelt‎ > ‎

Tidevand i Frederiksværk

indsendt 27. sep. 2012 23.15 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 27. sep. 2012 23.27 af Herslev Strand Sejlklub ]
Hvis du tænker på at sejle til områder med tidevand af betydning, - for eksempel til Skotland eller Frankrig – og føler du dig usikker på, hvordan du skal forholde dig i sådanne områder, var det måske en ide at gennemgå et tidevandskursus.
Mogens Termandsen afholder tidevandskursus i Frederiksværk Sejlklub, lørdag 24. november 2012 fra 10:00 til 16:30. Her gennemgås:
  • Generel orientering om strøm og tidevand,
  • Brug af tidevandstabeller, strømatlas og søkortets strømoplysninger (”diamanter”).
  • Beregning af tidevandshøjder og –klokkeslæt for standard havne,
  • Sejladsplanlægning under brug af tidevandstabel, sejladsvejledninger (”pilotbooks”) m.m.,
  • Råd og vink om praktisk sejlads i områder med tidevand (generelt, forhold ved ankring og beregning af afsejlingstidspunkt).
Forudsætningerne for kursus er kendskab til navigation svarende til duelighedsbevis.

Ved kurset løses en række opgaver, og ved dets afslutning udleveres kompendium om sejlads i tidevand, samt bevis for gennemgang af kursus.
Lavvande i oktober 2010

Tidevand er det nu ikke - derimod Herslev Havn ved lavvande i oktober 2010