Nyheder fra bestyrelse og udvalg

Oprydning i masterummet

indsendt 23. sep. 2017 21.49 af Sejlklubbens Bestyrelse   [ opdateret 23. sep. 2017 21.52 ]


Lørdag den 30. september bliver der ryddet op i masterummet.
 
Alle master og andet grej skal være mærket med medlemsnummer og telefonnummer.
 
Master og grej uden opmærkning vil blive fjernet fra masterummet.
 
Venlig hilsen, Bestyrelsen

Sejlerfest 26/8-17

indsendt 6. jul. 2017 21.32 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 14. aug. 2017 20.56 ]

Sejlklubbens medlemmer og deltagerne i Sydfjordstævnet og Sjælland Rundt På Indersiden inviteres til sommer- og sejlerfest lørdag 26. august kl. 18:30, i forbindelse med Sydfjordstævnet.
 
Det er en god idé at være hurtig på tasterne - klubhuset plejer at være fyldt til bristepunktet, så det er en god idé at tilmelde dig hurtigst muligt. 
 
De populære, familievenlige priser fastholdes, så alle kan deltage i festlighederne - det koster kun 100,- for voksne og 50,- for unge under 18 år, for grillmad med tilbehør.
 
Tilmeldingsfristen til festen er søndag 20. august, men det kan ikke garanteres, at der er flere ledige pladser til den tid!
 
For at lette planlægningen benyttes det store tilmeldingsskema, der bruges til Sydfjordstævnet. Vi håber du benytter lejligheden til at få tilmeldt dig kap- og cruisingsejladserne med det samme!
 
Læs mere om Sydfjordstævnet: 
 • Kapsejlads, der tæller med i JS' og HSS' klubmesterskaber for kølbåde
   
 • Cruisingregatta (ræs for sjov), der er lidt mere afslappet end kapsejladserne
   
 • Juniorstævne for B- og C-Optimister, Zoom 8, Tera, 420 og Feva Joller
 
Sejlerfest for store og små

Sankt Hans aften 23/6-17

indsendt 15. jun. 2017 09.42 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 16. jun. 2017 04.53 af S.R.P.I Inderfjord ]


Heksen er da meget sød
 Bålet tændes

Herslev Bylaug og Herslev Strand Sejlklub holder fælles Sankt Hans aften på Herslev strand, fredag 23. juni. Alle er velkomne!
  
Sankt Hans aften på Herslev strand kendestegnes ved bålafbrænding, allerede kl. 20:00 tiden, så børnefamilier også kan være med, uden det går ud over børnenes sengetid - dem der har lyst, kan bare blive og nyde solnedgangen ved ti-tiden. Planen er enkel: 
 • Kl. 18:00 mødes vi ved grillen i sejlklubben, og griller / spiser vores medbragte mad og drikkevarer i hinandens gode selskab.
   
 • Kl. 19:45 samles vi ved bålpladsen på stranden, og synger en fællessang inden vi tænder bålet, og sender heksen til Bloksbjerg, ledsaget af endnu en sang eller to.
   
 • Herefter bydes på kaffe, te og Danmarks smukkeste udsigt fra HSS' klubhus.
Der er planlagt perfekt midsommervejr, men vi er klar til at rykke indendørs, hvis den del af planlægningen skulle smutte.
 
Ansvarsfordelingen er som traditionen byder: Bylauget leverer heksen, og sørger for bål og fællessange. Grill og godt vejr er sejlklubbens ansvar. Sammen byder vi velkommen til Sankt Hans aften på stranden.
 
Med venlig hilsen, 
Herslev Bylaug og Herslev Strand Sejlklub
Sankt Hans aften 2014
 
Sankt Hans aften med Bylauget

Krible-krable og NM i H-båd

indsendt 8. jun. 2017 20.54 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 8. jun. 2017 21.09 ]

Badesæsonen er startet og for at fejre dette sker der en masse spændende ting på og omkring Lejre Kommunes eneste strand og havn med Blå Flag.  

Vi skyder badesæsonen i gang med flere spændende aktiviteter på Herslev strand og havn.

Oplevelsesplatformen er blandt andet blevet lagt i vandet og som noget nyt i år er den fyldt med billeder af de dyr, du har under fødderne og i vandet, men som du sjældent ser. Tag en tur ud på platformen med far og mor og du kommer tæt på det liv, der vrimler derude.
Blåt Flag
Derudover kan du opleve:

Den rullende naturskole er på havnen, lørdag den 10. juni klokken 10.00 - 14.00

Naturvejleder Carsten Christiansen fra Danmarks Naturfredningsforening kigger forbi med sin rullende naturskole, hvor man kan lære om det spændende dyreliv, som findes lige under vandoverfladen. Skolen består af en trailer med grej til udforskning af fjorden, dvs. waders, størrelse 32 -40, vandkikkerter, ketchere, bestemmelsesduge, og til indendørs brug, stereolupper, tv -monitor, printer og laptop. Meningen er, at børn og barnlige sjæle kan få et større kendskab til dyrelivet under vandoverfladen, få det set i stor størrelse i stereoluppen, samt få et foto med hjem af deres fund.
 
Pst! Kan du ikke nå at kigge forbi lørdag, så er den rullende naturskole her også fredag den 9. juni.
 
Nordisk Mesterskab i H-både hos Herslev Strand Sejlklub
 
Den 10. juni er der nordisk mesterskab i H-både og i dagens anledning åbner sejlklubben dørene til deres klubhus og viser en live streaming af mesterskaberne. Der bliver desuden stillet nogle "sit on top"-kajakker til rådighed som strandens gæster kan prøve i vandkanten.

Pst! Nordisk mesterskab i H-både foregår hele weekenden, så der er også liv og glade dage på havnen fredag og søndag

Info om NM for H-både

indsendt 19. maj 2017 21.28 af Sejlklubbens Bestyrelse   [ opdateret 19. maj 2017 21.45 ]Kære HSS medlem. 

I perioden 9/6 – 11/6 er Herslev Strand Sejlklub vært for de nordiske mesterskaber for H-både, og vi glæder os meget til, at tage imod de op mod 100 sejlere kommer, der kommer og besøger vores havn. I den forbindelse forventer vi at 30-40 H-både, og vi håber inderligt, at alle HSS’ medlemmer vil være med til at tage godt imod vores gæster. De mange gæster betyder, at der i perioder vil være ekstra stor aktivitet på havnen såvel som i havnebassinet.
Den ekstra aktivitet kan komme til at få indflydelse på din mulighed for at komme ud at sejle, og derfor vil vi gerne allerede nu informere HSS’ medlemmer om det forventede forløb. Vi vil naturligvis gøre alt hvad vi kan, for at begrænse den påvirkning, som de mange gæster vil få på vores dagligdag i klubben. Men, det kan ikke undgås, at der vil være perioder, hvor det f.eks. er lidt mere besværligt at komme ud af ”båsen” end man er vant til, jf. de mange både i havnen.

De perioder, hvor det må forventes, at der er begrænset plads i havnen er perioderne:
 • Torsdag d. 8/6, kl. 16:00 - fredag d. 9/6, kl. 11:00
 • Fredag d. 9/6, kl. 16:00 - Lørdag d. 10/6, kl: 09:30
 • Lørdag d. 10/6, kl.16:00 - Søndag d. 11/6, kl. 09:30
 • Søndag d. 11/6, kl. 14:00 - Søndag d. 11/6, kl. 17:00
Og, selvom det altid er gældende, så vil vi gerne opfordre endnu en gang: Husk at vende dit skilt 
til grøn, når du forlader havnen, så gæsterne kan benytte din bås, mens du alligevel er på tur…
 
Ekstraordinær situation - ved stærk blæst… 
 
I tilfælde af ekstreme vejrforhold, kan vi komme ud for, at bådene ekstraordinært vil blive bedt om at ”pakke” havnen, for at beskytte moler og både. Heldigvis er H-båds-sejlerne hårdføre mennesker, og middelvinden skal være over 12 m/s før sejladserne bliver afblæst og sejlerne bliver bedt om at fylde havnen op. Men, vi vil gerne kommunikere ud – allerede nu, at det ikke helt kan udelukkes, at enkelte både vil blive brugt som ”adgangsvej” til bådene i havnen, i sådanne tilfælde. Sejlerne vil naturligvis udvise stor forsigtighed, hvis det bliver nødvendigt at træde på andre både, på samme måde som hvis man fortøjer langskibs, og passerer andre både i andre havne.
 
Vi håber meget på en gnidningsfri stævne-weekend, og håber på, at du også vil være med til at give vores gæster en helt fantastisk oplevelse i Herslev Strand Sejlklub.
 
Venlig hilsen
 
Bestyrelsen,
Herslev Strand Sejlklub  

Ringøen Rundt 25/5-17

indsendt 15. maj 2017 12.50 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 15. maj 2017 12.56 ]


Ringøen Rundt
 
Kom og deltag i den traditionsrige familie- og hyggesejlads Ringøen Rundt, torsdag 25. maj.
 
Sejladsen er en traditionsbærende begivenhed i sejlklubben, og er blevet sejlet så længe nogen kan huske.
 
Det hele går ud på, at vi sejler til Kattinge Vig, rundt om Ringøen, hvorefter vi ankrer op og spiser vores medbragte frokost sammen, og går på visit i nabobådene. 
 
Vi mødes til skippermøde i klubhuset ved 10-tiden, hvor dagens fornøjelige sejlads aftales. Hvis vejret undtagelsesvis driller, aftales en alternativ destination, eller - ved ekstremt vejr - hygges der igennem i klubhuset.
 
Alle er velkomne - tilmelding er ikke nødvendig -  og det 'koster gratis'. 
 
Vi sejler i det vi har - jolle, sejl- eller motorbåd - eller finder nogle klubkammerater, at sejle med. 
 
Husk madkurv og godt humør!
Ringøen Rundt 9/5-13
 
 

Oprydning i køkken 14/5-17

indsendt 28. apr. 2017 22.51 af H S. S Husudvalg   [ opdateret 28. apr. 2017 23.00 ]


Klaus, Bent, Marianne, Lilly og Grete i fuldt sving

Fælles oprydningen på havnen, søndag 30. april gælder også klubhuset. 
Så hvis du har haft lånt klubhuset og gerne vil have dine 1.000 kr retur, har du muligheden på søndag. 
Da det ikke har været særlig tydeligt meldt ud nogen steder, og nu er lidt sen udmelding, er der igen mulighed for at deltage, søndag den 14. maj kl 9:00, hvor køkkenet skal have en ordenlig omgang rengøring. 
Hvis du vil give en hånd 14. maj må du meget gerne skrive til mig på chrthorborg<>gmail.com, så vi har en ide om hvor mange der kommer.
 
Med venlig hilsen,
Husudvalget / Christian

Fælles oprydning 30/4-17

indsendt 15. apr. 2017 03.45 af H.S.S. Havneudvalg   [ opdateret 15. apr. 2017 03.49 ]


Fjordens Helte

Søndag den 30. april kl. 9.30 er der fælles oprydning på havnen. 
 
Vi gentager succesen med fælles oprydning på havnen fra de forrige år. Vi er klar med kaffe og kringle fra kl. 9.30, og der er frokost når vi er færdige med dagens arbejde.
   
Lørdag den 29. april er sidste fælles søsætning, og vi vil i år prøve at skyde sæsonen i gang en uge før normalt ved at lægge fællesoprydningen dagen efter. Vi ved godt at den 7. maj (jf. takstbladet) er sidste frist for flytning af bådstativer, hvis man ikke vil modtage opkrævning for flytning.
 
Hvis du ikke har mulighed for at pakke dit stativ sammen eller deltage i fællesoprydningen, er det derfor vigtigt du kontakter vores havnefogeder eller havneudvalget og laver en særaftale med dem.
 
Vi vil samtidig opfordre alle til at klappe deres bådstativ sammen umiddelbart efter søsætning og, hvis det er muligt, stuve det væk for sommeren (Spørg Jørgen Binzer).
 
Vel mødt til en hyggelig dag i sejlklubben.
Havneudvalget
Fælles oprydning og rengøring

Standerhejsning 15/4-17

indsendt 2. apr. 2017 14.22 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 2. apr. 2017 14.27 ]


Klubstander og Dannebrog

Endnu engang summer vores kære havn og sejlklub af liv, og stemningen stiger med forventninger om en dejlig lang sæson.
 
De første både er kommet i vandet, master er sat på, jollerne 'støves af' og kommer på havnen, slæbestedet fyldes med trailerbåde der hele vinteren har stået hjemme og bare ventet på foråret.
 
Vores udvalg knokler med at få det hele klar til sæsonen, så vi igen kan nyde vores dejlige 'fristed'.
 
Hele denne stemning, følelse af engagement, fællesskab og livsglæde skal vi naturligvis markere ved standerhejsningen, lørdag den 15. april kl. 13:00 – mød op og vær med til at sætte standeren og for alvor starte sæson 2017.
 
Sejlklubben er vært med en øl/vand efter standerhejsning.
 
Vel mødt,

Bestyrelsen
 

Dueligheds-aften 19/4-17

indsendt 1. apr. 2017 10.55 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 1. apr. 2017 10.59 ]


For ALLE medlemmer af HSS, onsdag den 19. april, kl. 19:00 – 21:00
 
Måske er du en anelse rusten i duelighedspensum, eller er du måske bare lidt nysgerrig i forhold til, hvad dueligheds-pensum egentlig indeholder? 

Måske overvejer du, at deltage på vores duelighedshold til vinter?
 
Så er duelighedsaften i Herslev Strand Sejlklub sikkert noget for dig!
 
Denne aften kommer vi lidt rundt i de forskellige emner, hvor de mest relevante emner for Fjord-sejlere vil være højest prioriteret; blandt andet kommer vi ind på: 
 • Bøjer (farver, form, og lyskarakterer)
   
 • Skibslys (sejlbåde/motordrevne fartøjer mm.)
   
 • Tåge- og lydsignaler
   
 • Navigation (Retvisende, misvisende og devierende)
   
 • Nødsignaler og sikkerhed 
Der er selvsagt ikke tid til at lave en dybdegående gennemgang af alle emner, men vi prøver at komme lidt mere i dybden med de emner, der er mest relevante for os på fjorden. 
 
Hvis du har lyst til at deltage, så meld dig til på tilmeldingsformularen. Sidste frist for tilmelding er mandag den 17. april, og det eneste du skal medbringe på selve aftenen er papir og noget at skrive med. Hvis du har mulighed for det, så vil det også være godt at medbringe smart-phone, tablet eller laptop - men dette er ikke et krav for at deltage. 

Jeg håber at se mange til denne aften med faglig sejladsrelateret underholdning. 

Kom og vær med, sammen med alle dine sejlervenner! 

Thomas Kvist
Duelighedsunderviser
Herslev Strand Sejlklub
Navigationsundervisning for juniorer - hangarskibet har heldigvis ankerkugle

1-10 of 176