Stranden ved Herslev har blåt flag og godt badevand

Herslev Strand er børnevenlig med groft sand og lavt vand. Fra sejlklubbens flagspil vajer det blå flag som bevis på at badevandet er af god kvalitet, og løbende kontrolleres af Lejre Kommune.

Blåt Flag hejses på stranden Aktiviteter for børn ved Blåt Flag arrangement

Fra tid til anden afholder Lejre Kommunes naturvejleder strandtur ved Herslev for børn, forældre og bedsteforældre. Man kan låne ketsjere til at fange rejer og andre smådyr på lavt vand, kigge efter opskyl og sten eller efter planter i området og få en forklaring.

I somre med en meget lang, varm og tør periode, kan badevandet nå en temperatur, hvor alger og bakterier trives rigtig godt. Badning frarådes hvis:
   -  Vandet er grumset og uklart
   -  Vandet er fyldt med hvidlige og grålige fnug og strimler
   -  Du ikke kan se dine fødder 1 meter under vandet
   -  Kommunen har opsat skilte om risiko for blågrønalger i badevandet

Lejre Kommune udtager vandprøver fra 1. maj til 1. september. Det undersøges, om der er for mange bakterier i vandet, og om vandet er klart og uden synlig forurening. Ved risiko for blågrønalger, vil der være skilte på stranden og information på kommunens hjemmeside.

Du kan hjælpe med at beskytte havnen og dens omgivelser. Læs mere her.

Sejlklubbens toilet- og badfaciliteter er forbeholdt medlemmer af HSS, samt vore sejlende gæster.
Øvrige gæster henvises til de offentlige toiletter, der findes under klubhuset, ud mod stranden.