Velkommen til Herslev !

Søkortet skal læses grundigt på vej til Herslev Strand Sejlklub; Kronprins Frederiks Bro skal passeres, og turen igennem Roskilde Fjord er lang og snørklet.

Havnen lidt fra oven

Vikingerne udnyttede farvandet som beskyttelse mod udenfjords besøgende. I dag har man heldigvis gode søkort, der fortæller præcist hvor vi kan finde farbart vand, og dem skal man gøre brug af hvis man vil en tur i Roskilde fjord. Efter en lang og farefuld vej gennem Roskilde Fjord og ind i Lejre Vig, dukker en lille idyllisk havn op.

Herslev Havn er medlem af Frihavnsordningen (FH), og har 95 bådepladser, mellem pæle ved 4 broer. Max. længe er 10 m, og max. bredde er 3,2 m. Vanddybden er 1,8 m i begge bassiner. Inderst i det vestlige bassin kan dybden være mindre, men bunden er blød, og det er normalt let at komme fri. Ved hård vind fra syd og øst kan vandstanden være væsentliglavere, men erfaringen viser at dette gennemsnitlig kun sker en gang hvert andet år i sejlsæsonen

Gæster kan lægge sig på pladser med grønt skilt, samt på den inderste plads i hver side af det første bassin. Se venligst på skiltet hvornår båden, der er hjemmehørende på pladsen, kan ventes hjem. Pladser med rødt skilt kan benyttes indtil den hjemmehørende båd kommer hjem. Vær venlig ikke at forlade din båd under mastekranen i længere tid - det kunne jo være, den skulle bruges. Der er også mulighed for at lægge sig med siden til yderst på mole 2.

Her findes alle muligheder for at slappe af og nyde den pragtfulde natur, som omgiver havnen. Gå en lang tur langs fjorden eller benyt havnens cykler til en tur ind i landet. Bagefter kan man svale sig med en dukkert fra stranden med den udlagte badebro, hvor over det blå flag vejrer. I forbindelse med stranden findes en stor græsplæne med håndboldmål, volley-bane og bålplads (bolde og brænde skal medbringes).

Når dagen går på hæld kan der nydes en storslået solnedgang over fjorden og det sydlige Hornsherred - eventuelt mens man nyder maden tilberedt på grillen, der er opstillet i en overdækket pavilion. Herslev er et virkeligt roligt sted, hvor der kan kobles af fra hverdagens stress og jag.

Havneleje betales i henhold til gældende takstblad. Havnen er medlem af frihavnsordningen. Gæster, der er medlem af Frihavnsordningen (FH), skal have påklæbet årsmærkat et let synligt sted på båden.

Der er EL (blå 16A CEE-stik) og vand på broerne.

I klubhuset er der toilet, bad og Sejlerkøkken, som almindeligvis er åbent for adgang for gæstesejlere. Klubhuset er derimod aflåst, men HSS'erne hilser på havnens gæster, og låser gerne op for vore gæster. Husk at aflåse huset når du forlader det.

Ved siden af klubhuset er findes en overdækket pavelion med en stor grill i midten og plads til bænke rundt om. Ofte har andre tændt op, men medbring alligevel grillkul.

Herslev Strand Sejlklub ligger midt i nationalpark Skjoldungernes Land:
HSS ligger midt i Skjoldungernes Land