Herslev 2011 – en ekstraordinær sejlerlejr

Mange klubber og klasseorganisationer går langt for at fastholde og udvikle sejlerne i sommerferien, men sejlerlejren Herslev 2011 er i en klasse for sig.

Samarbejde når det er bedst
Med Ca. 100 tilrejsende sejlere, trænere og hjælpere fordobles indbyggerantallet næsten i den smukt beliggende landsby Herslev, lige ud til Lejre vig.
Et mangeårigt samarbejde imellem klubberne Herslev Strand Sejlklub, Birkerød Sejlklub, Farum Sejlklub og Yachtklubben Furesøen giver sejlerungdommen en helt fantastisk mulighed for i en lille uge at være sammen, sejle sammen, træne sammen og hygge sammen. Klubberne og sejlerne puljer med stort set alt hvad der kan krybe og flyde. Så sammen med Torm’s sejlertrailer er kursen sat på sjov, samvær og læring i Herslev Strand Sejlklub.

Venskab og rollemodeller
I lejren skabes og styrkes venskaber på tværs af klubberne. Sejlerne får her mulighed for at teste karrierens næste jolletype grundigt under kyndig vejledning af en større sejler. De store sejlere bliver naturligt rollemodeller og vokser betragteligt med opgaverne - og bliver naturligt til hjælpere og trænere hjemme i klubberne og på næste års lejr.

Der er styr på det
Når så mange sejlere er samlet på et sted og de oven i købet skal indkvarteres og bespises mindst tre gange om dagen, plejer der gerne at opstå en del kaos, men det sker ikke i Herslev. For Ilene Eriksen, der til dagligt er karismatisk krumtap, ildsjæl, mor og trænerchef hos Yachtklubben Furesøen og i øvrigt gift med formanden, har fået midlertidig orlov til at bestyre posten som lejrchef. Forud for lejren udgik mange korte præcise befalinger fra Ilene til forældrene. Eksempelvis ”I skal sørge for fremstilling af 950 stk. morgenboller nedfrosset i fryseposer (skriv tydeligt udenpå plasticposerne antal i poserne). Bollerne skal være grove og uden for meget fedt og sukker – de skal opvarmes, så de må gerne mangle lidt bagetid!

Og sådan er det med alting på Herslev lejren. Når der er 100 % styr på logistikken, så der også masser af tid til sjov med sejlerne.

En sejlermor skriver på lejrens blog ”De har styr på det! Lige fra indregistrering og inddeling af børn i de farvede grupper, der viser hvor gamle de (og deres sengetid!), placering på teltplads af hensyn til forskellige sengetider, teltskiltning med navne og tilhørende voksne teltansvarlige, badeopsyn med klare regler og uddeling af badearmbånd.” og fortsætter ”Og børnene, ja de ved ikke hvilken stor gave de egentlig får - men man kan se det på deres ansigter. De stråler

Tak Ilene for dit store organisationstalent og til de mange forældre og frivillige, der med stort engagement medorganiserer og styrer alt med et stort smil.

Morten Bro Eriksen. 29/6-11