NaturTur og Titanic-koncert med harmoniorkester - lørdag 14. april 2012

14. april 1912 kolliderede luksuslineren Titanic med et isbjerg på jomfrurejsen fra England til New York, og sank efterfølgende. 100-årsdagen for begivenheden blev markeret flere steder i verden, hvor man mindedes de 1.513 mennesker der druknede og frøs ihjel, mens 711 overlevede.

HSS markerede dagen med en opbyggelig NaturTur på stranden og en Titanic-koncert i klubhuset.

Først førte biolog og fugleentusiast, Pelle Andersen-Harild os på en vandretur langs stranden fra Herslev havn mod Lejre Vig, og fortalte engageret om fjordens plante- og fugleliv. Selvom strækningen med Pelle's ord ikke er den mest spændende i fjorden, var der så meget at fortælle og tale om, at vi ikke nåede helt ud til Lejre Vig. Til gengæld fik vi under knapt to timers vandring en masse information om tingenes tilstand. Vi fik ikke fugls føde undervejs - vi tog nemlig Pelle på ordet, da han i standkanten fremviste eksempler på svaner og troldænders yndlingsretter, hhv. grønalger samt små hjerte- og blåmuslinger - men vi fik smagt kørvel og skørbugsurt (læge-kokleare). På Frederikssund Kommunes hjemmeside findes en oversigt over Pelle's optællinger af ynglefuglene i Roskilde Fjord - PDF-filen kan hentes her.

Senere på eftermiddagen var det harmoniorkesteret New Harmony med dirigent Finn Claris Andreasen klar til koncert i klubhuset. Et par af søens folk spillede med i orkestret - tidligere bestyrelsesmedlem i HSS, Jimmy Olsen og SRPI-deltageren Børge Lundstrøm fra Skyllebakke.

Efter en kort introduktion, og et minuts stilhed i respekt for de 1.513 omkomne ved Titanic's forlis spillede orkestret et vidtspændende program - fra Abba-melodier som Lay all your love on me over populær-musik som Can you feel the love tonight fra Løvernes konge, og Abide with me som er én af de sidste melodier, som blev spillet på Titanic, og H.C. Andersens I Danmark er jeg født. De to sidstnævnte kunne publikum synge med på.

Kun det bedste øl dur til fin kultur! Herslev Bryghus hjalp os med at give orkesteret en omgang, som til publikums glæde udløste et par ekstranumre. Oveni, fik alle de dygtige musikere et ølglas med hjem som souvenir - stor tak til brygmester Tore Jørgensen!

Publikum nød også bryghusets produkter - Landøl, Pale Ale, Porter og Påskebryg... sidstnævnte blev faktisk udsolgt, mens bryghusets porter blev nummer to'er på hitlisten i baren, som John 'Smukke' Boesen passede med engagement og salgstalent.

Beboere fra Herslev og nogle af sejlklubbens medlemmer havde en hyggelig forårsaften, da der blev tændt op i grillen efter koncerten.
10. april 1912
Titanic afgår fra Portsmouth mod Cherbourg og Queenstown

11. april 1912
Titanic forlader Queenstown