Sydfjordstævne lørdag 24. august 2019:

Kapsejlere, tursejlere og single-hand sejlere fra nær og fjern mødes til Sydfjordstævne, sidste weekend i august.
  • Kapsejlere
    Afhængig af vind, sejler kapsejlerne to eller tre sejladser på op-ned bane på Yderbredningen, og en kort distancebane tilbage til Herslev. Hvis fire sejladser gennemføres som planlagt, fratrækkes det dårligste resultat på op-ned bane.
    Der sejles efter TAUDL / TAUDM / TAUDH på op-ned banerne og TACIL / TACIM / TACIH på distancebanen.

• Cruising og SingleHand
    Der sejles to distancesejladser á 9,2 sømil (6,6 sømil i let vind): Én sejlads fra Herslev til Egehoved i Yderbredningen, og én sejlads tilbage fra Egehoved til Herslev.
    Ventetiden mellem de to distancesejladser reduceres mest muligt, idet er startes efter  TurLys respittider,
     så bådene teoretisk bør komme samlet i mål. Hurtigste båd starter sidst, og første båd i mål vinder sejladsen.

Søsætning og optagning af kølbåde op til 2.000 kg. er muligt ved hjælp af sejlklubbens kran.

Overnatning i egen båd, i telt eller campingvogn er ganske gratis under stævnet.

Om søndagen er der juniorstævne samt præmieoverrækkelse med pral for SRPI.

Sejladsbestemmelser kan hentes nederst på siden (erstattes måske senere, hvis rettelser / ændringer forekommer).

Vejlende tidsplan (cirka tider):

8.00 Bureauet åbner
8:45 Skippermøde for Kapsejlere
9:00 Skippermøde for Cruisingklassen og Single-hand.
10:30-11:00 Cruisingklassen og Single-hand starter tæt på Herslev havn
11:00 Kapsejlernes første start på Yderbredningen
--:--  Præmieoverrækkelse umiddelbart efter protesttids udløb
18:30  Sejlerfest på tværs af bådtyper og generationer i klubhuset