Havnevagten er ikke en sur pligt, men glæden ved at passe på egne og fælles værdier

Medlemmernes havnevagt modvirker brand, tyveri og hærværk. Se i kalenderen, hvornår det er din tur.

Havnevagt

Havnevagten er ikke en sur pligt.
Antal personer på vagterne afhænger af den enkelte, da man jo altid kan invitere nogen med.
Det er kun medlemmer med både der tildeles vagter. I tvivlstilfælde gælder vagtlisten i klubhuset. Byt dig til en aften, hvor du kan, hvis du ikke kan på datoen, du er blevet tildelt - tag selv kontakt til en klubkammerat.

Vagten starter så tidligt på aftenen som muligt.
Efter mørkets frembrud er der mulighed for at tænde de to store projektører i hver sin ende af klubhuset. Om aftenen og natten går man nogle runder på broerne og ser til bådene. Hvis der er problemer med en båd, kan du finde ejerens telefonnummer på oversigten over havnepladserne, der findes i klubhuset. Kontakt ejeren, og oplys hvad problemet er. Derfor er det også vigtigt at du giver havnefogeden besked, hvis du skifter telefonnummer, samt at du kontrollerer at det er det rigtige telefonnummer, der står på tavlen.
Kommer der uønskede personer, som man ikke selv kan eller vil afvise, kontaktes politiet på 46 35 14 48 - eller hvs det er akut på 114.

Afslutning af vagten.
Vagten slutter således at den enkelte kan komme på arbejde. Der er mulighed for at sove og se TV i vagtlokalet. Husk at skrive i vagtbogen inden afslutning af vagten; især de anmærkninger der har været.

Festlig havnevagt.
Havnevagter, der melder sig i forvejen, råder over klubhuset fra 18:00 til 06:00 på deres vagt, hvis ikke klubhuset er i brug ved klubaktivitet eller privat udlån. Dette giver mulighed for en middag med udsigt og gode venner, eller afholdelse af anden festivitas i forbindelse med havnevagten.
I god tid inden vagt turnus begynder, kan medlemmerne skrive sig på en liste i klubhuset. Dette annonceres under havnenyt.

Hærværk ved stenkast
Morgenstemning efter en havnevagt Hærværk ved stenkast mod båd

Trods solopgange som på billedet herover, er det ikke alle der ønsker at passe sin vagt på havnen, og ordningen er da også frivillig indtil videre, men hvem ville ikke gerne have besked hvis der er problemer med ens båd ???

PS: Varme i klubhuset ved havnevagt.
Når huset skal anvendes, trykkes på afbryderen over termostaten ved døren ud til køkkenet; herefter hæves temperaturen til 21 grader i de næste 6 timer. Der skal kun tændes på kontakten. Hverken termostaten eller indblæsnings-vinklen må justeres!
For at hele huset ikke nødvendigvis varmes op ved havnevagter og mindre møder, skrues der ikke op for varmen i vagtlokalet / kontoret. Her tændes for varmen som hidtil.